Результати емпіричного дослідження психологічних наслідків посттравматичного стресу вимушених переселенців і ресурсів його подолання - Кобець, Олександр; Микитчак, Артем (Психологічний журнал, 2024)
У статті подано результати емпіричного дослідження психологічних наслідків посттравматичного стресу вимушених переселенців і ресурсів їхнього подолання. Зазначається, що більшість досліджуваних осіб, які були змушені залишити свої домівки, характеризуються середнім рівнем стресу, що вказує на те, що стресова ситуація спричинила значне напруження фізіологічних та емоційних систем організму, яке необхідно знижувати за рахунок застосування спеціальних методів подолання стресу.