МОТИВАЦІЯ УЧБОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ЇЇ ФОРМУВАННЯ - Ольховецький, Сергій Миколайович (Психологічний журнал, 2022)
В статті розкривається поняття мотивація та мотив. Мотивація – це циклічний процес безперервного взаємного впливу та перетворень, у якому суб'єкт дії та ситуація взаємно впливають одне на одного, і результатом якого є реально простежена поведінка. Мотив – це збудження до діяльності, пов'язане з задоволенням потреби суб'єкта. До видів мотивів можна віднести пізнавальні і соціальні мотиви. Мотивація – це сукупність особистісних та ситуативних факторів, які спонукають до активності (діяльності) людини.