ДОСЛІДЖЕННЯ ЧИННИКІВ ВИБОРУ АБІТУРІЄНТАМИ МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЇ - Міщенко, Марина Сергіївна (Психологічний журнал, 2021)
У статті розглянуто основні фактори і мотиви, які впливають на процес професійного самовизначення майбутніх. Розкрито поняття мотиву та мотивації. Мета статті полягає у дослідженні чинників вибору абітурієнтами майбутньої професії. Розроблено авторську анкету, яка спрямована на виявлення мотивів та чинників вибору закладу вищої освіти та майбутньої спеціальності. В ході дослідження у респондентів домінуючими мотивами у виборі професії є професію, яка їм подобається, престижність навчального закладу та кваліфіковані викладачі.