Психологічні особливості категоріальної структури професійної свідомості викладачів - Гульбс, Ольга; Лантух, Валерій (Психологічний журнал, 2024)
У статті розглядається проблема категоріальної структури професійної свідомості викладачів. Описане поняття категоріальної структури професійної свідомості викладачів та розроблена її модель. Розкрита проблема професійної свідомості викладачів, її структура. Запроваджені компоненти розвитку професійної свідомості викладачів: когнітивний; емоційно-вольовий; мотиваційно-ціннісний; комунікативний; психологічний; самовідношення; інноваційна рефлексія. Це основні компоненти, які впливають на розвиток категоріальної структури професійної свідомості викладачів, що є актуально для сучасної вищої школи.