ВИКОРИСТАННЯ ТРЕНІНГОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ МІНІМІЗАЦІЇ ДЕСТРУКТИВНОГО ВПЛИВУ АГРЕСИВНОСТІ НА МІЖОСОБИСТІСНІ СТОСУНКИ ПІДЛІТКІВ - Чамлай, Інна Василівна; Гриньова, Наталія Вячеславівна (Психологічний журнал, 2021)
У статті розкрито тлумачення понять «агресія» та «агресивність», їх значення для міжособистісних стосунків у підлітковому віці. Представлено класифікцію видів агерсивних дій та форм їх прояву. Визначено в чому проявляється деструктивність впливу агерсивності на міжособистісні стосунки підлітків. Встановлено, що у агресивних підлітків формуються такі риси характеру як конфліктність, впертість, нетерпимість, надмірне прагнення порушувати встановлені в суспільстві правила та норми. Презентовано авторську тренінгову програму, метою якої є інформування підлітків щодо особливостей агресивної поведінки, формування вміння конструктивно виражати агресію, не зашкоджуючи при цьому ні іншим людям, ні самому собі.