МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Гуртовенко, Наталія Вікторівна; Вострова, Марина Василівна (Психологічний журнал, 2021)
У статті розглянуто питання визначення таких понять, як психологічна готовність, психологічна стійкість, підготовленість до професійної діяльності, психологічна підготовка, професійно-психологічна підготовка. Різні трактування і визначення цих дефініцій часто пов’язані із специфікою даної діяльності в кожному конкретному випадку. Сполучною ланкою всіх досліджень є те, що вони вирішують одне загальне завдання – формування і розвиток психологічної підготовленості суб’єкта до різних видів професійної діяльності.