СОЦІАЛЬНА ПРИРОДА КОНЦЕПТУАЛЬНОГО ЗМІСТУ ПРАВОСВІДОМОСТІ ЮРИСТА - Кобець, Олександр Володимирович (Психологічний журнал, 2019)
Формування теоретичних правових знань означає перехід від зовнішніх наслідувальних актів правослухнянної поведінки до їхньої інтеріоризації, тобто переведення в план внутрішніх інтелектуальних дій, утворюючих у своїй сукупності орієнтовну основу свідомо регульованої правової поведінки. Зміст такої орієнтовної основи (концептуальної моделі) визначає характер здійснюваних суб’єктом практичних дій - їхню екстеріоризацію відповідно до засвоєних норм моралі і права.