Стресостійкість як складник успішного розвитку працівників сфери маркетингу - Вербицька, Людмила (Психологічний журнал, 2025)
В статті проаналізовано та здійснено порівняльний аналіз наукових підходів до проблеми стресостійкості особистості та особливості, що впливають на її формування в системі психологічного забезпечення. Обґрунтовано доцільність використання системи заходів психологічного забезпечення стресостійкості працівників сфери маркетингу. Розкрито біологічні, соціальні, вікові передумови формування EQ, яка включає п’ять ключових основ, що його характеризують: саморегуляція, самопізнання, мотивація, соціальні навики, емпатія.