Розвиток спортивної психології в Китаї - Фольварочний, Ігор (Психологічний журнал, 2022)
У статті з’ясовано історико-педагогічні особливості розвитку спортивної психології у Китаї. Важливий період розвитку спортивної психології в Китаї пов’язаний із діяльністю Психологічного товариства (CPS), яке було створено Міжнародним союзом психологічних наук у 1980 році, повернувши китайську психологію на світову арену та Китайською асоціацією соціальної психології (CASP), яка була заснована в 1982 році. Наголошено на психокорекційному спрямуванні розвитку cпортивної психології в Китаї та необхідності подальшого покращення компетенції китайських практиків спортивної психології.