Порівняльний аналіз вікових особливостей здобувачів закладів освіти різних типів як суб`єктів навчально-професійної діяльності - Посвістак, Олеся (Психологічний журнал, 2022)
У статті презентовано результати порівняльного аналізу вікових особливостей здобувачів закладів освіти різних типів як суб`єктів навчально-професійної діяльності. Зазначається, що студент-першокурсник коледжу значно відрізняється від студента-першокурсника ЗВО, тому що перебуває на етапі становлення суб'єктності. Отже, перед викладачами коледжу постає відповідальне психолого-педагогічне завдання формування особистості здобувача як суб'єкта навчально-професійної діяльності. З цією метою необхідно коригувати його самооцінку, навчити його навичкам саморегуляції, вмінню планувати, організовувати власну діяльність, розпоряджатися часом, повноцінно спілкуватися та вчитися самостійно.