ТОЛЕРАНТНІСТЬ ЯК ЧИННИК САМОСВІДОМОСТІ СУЧАСНОЇ МОЛОДІ У ПОЛІКУЛЬТУРНОМУ СУСПІЛЬСТВІ - Перепелюк, Тетяна Дмитрівна; Терзі, Наталя Миколаївна (Психологічний журнал, 2019)
Актуальність налагодження толерантних міжособистісних взаємин, необхідність формування у кожної молодої людини культури толерантних взаємовідносин сприятиме адекватному формуванню персональної самосвідомості як результату цілеспрямованої життєтворчості. Виховна робота у закладах вищої освіти для молоді є додатковим резервом особистісного самотворення: вони мають оволодіти навиками професійної взаємодії із суб’єктами виробничого процесу, із членами соціуму загалом на основі послідовної і глибоко усвідомленої толерантності. Це означає, що підготовка кваліфікованого фахівця передбачає оволодіння ним не тільки певним обсягом теоретичних знань, практичними уміннями та навичками, а й виховання професійно значущих особистісних якостей, що дають змогу успішно адаптуватися у майбутній діяльності, набувати соціальної та особистісної зрілості, здатності до взаємодії, співпраці, на основі усвідомлення міжособистісних взаємин.