Методологічні основи сучасних психологічних досліджень: міждисциплінарний підхід - Драгола, Любов (Психологічний журнал, 2025)
У статті розглядаються методологічні основи сучасних психологічних досліджень, акцентуючи увагу на важливості міждисциплінарного підходу в психолого-наукових розробках. Автори аналізують ключові принципи, методи та стратегії, що використовуються в психології, а також зосереджуються на необхідності інтеграції різних дисциплін для досягнення більш глибоких та комплексних результатів. Міждисциплінарний підхід дозволяє врахувати різноманітні аспекти людської психіки, взаємодії особистості та навколишнього середовища, що відкриває нові перспективи для розвитку психологічних теорій та практик. Стаття підкреслює важливість синергії психології з іншими науками, такими як нейробіологія, соціологія, філософія та медицина, що сприяє більш всебічному вивченню психічних процесів і поведінки.