Суб’єктивні особливості усвідомлення психотравматичного досвіду - Попелюшко, Роман (Психологічний журнал, 2023)
Основними причинами актуальності цієї теми є широке поширення психотравматичного досвіду, потреба у розробці індивідуальних підходів до допомоги, усвідомлення довгострокових наслідків та необхідність урахування культурних та соціальних відмінностей у процесі лікування. У статті проаналізовано суб’єктивні особливості усвідомлення психотравматичного досвіду, які можуть негативно впливати на психічне здоров’я, добробут і якість життя людини. Метою статті є з’ясування та розуміння того, які існують особливості особистості, що впливають на сприйняття та реакцію на психотравматичний досвід. Також визначено способи профілактики суб’єктивних особливостей усвідомлення травматичного досвіду.