Психологічна інтерпретація концепту «спеціальна військова операція» - Мазяр, Олег (Психологічний журнал, 2022)
Статтю присвячено психолінгвістичній інтерпретації концепту «спеціальна військова спецоперація». Представлено оригінальну психолінгвістичну концепцію структури знаку. Структура знаку бінарна (двохелементна), що обумовлює його семантичну суперечність. Така структурно-змістовна будова знаку забезпечує невичерпність його визначення, можливість ситуаційно трансформуватися та доповнюватися. Концепт «спеціальна військова спецоперація» дозволяє простежити особливості формування у масовій свідомості нового знаку.