Гендерний чинник готовності майбутніх психологів до здійснення професійної кар’єри - Гаврюшенко, Владислав; Горенко, Мар`яна (Психологічний журнал, 2022)
Через розкриття змісту таких понять, як гендер (який представляє собою соціальну стать), гендерний стереотип (під яким розуміють соціально-рольову і культурну інтерпретацію рис особистості та моделей поведінки чоловіка і жінки), гендерна ідентичність (як різновид соціальної ідентичності та розкриває особливості переживання людиною своєї приналежності до певної статі, соціальної групи) авторами здійснено спробу пояснити, яким чином гендерна ідентичність впливає на готовність майбутніх психологів до здійснення професійної кар’єри.