Формування емоційної компетентності випускників ЗВО - Андрусик, Олена (Психологічний журнал, 2021)
В статті розглядаються проблеми формування емоційної компетентності випускників ЗВО, що являється визначальним фактором розвитку інтелектуального потенціалу особистості. Важливість вивчення емоційної компетентності викликана не тільки значенням емоцій у житті та діяльності, а й тим, що вивчення емоційної компетентності є новою складовою у вивченні емоційної сфери особистості в цілому і майбутнього фахівця – зокрема. Емоції є одним з основних сегментів у структурі особистості, а емоційні характеристики обумовлюють характер взаємостосунків людини з навколишньою дійсністю. Емоційна компетентність випускників ЗВО розглядається як важлива особистісно-професійна якість, складова професійної діяльності особистості, що виявляє певний рівень емоційної зрілості особистості і є важливим чинником професійного становлення.